Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Uloga Vlažne Hrane u Mačijoj Ishrani

Vlažna hrana za mačke je jedna od najboljih opcija kada je u pitanju ishrana vašeg mačijeg ljubimca. Osim što pruža vašim mačkama potrebne hranljive materije, vlažna hrana takođe može pomoći u hidraciji mačke, što je ključno za održavanje zdravlja urinarnog trakta.

Vlažna hrana za mačke obično se sastoji od mesa, ribe i/ili povrća, a dolazi u konzervama ili kesicama. Većina vlažne hrane sadrži dovoljno proteina, masti i ugljenih hidrata, kao i vitamina i minerala, kako bi pružila vašim mačkama uravnoteženu ishranu. Međutim, važno je napomenuti da neka vrsta hrane može biti bolja za određene mačke, u zavisnosti od njihovih potreba i zdravstvenog stanja.

Jedna od prednosti vlažne hrane za mačke je što je većina mačaka voli. To može biti posebno korisno ako imate probirljivu mačku koji neće jesti suvu hranu u granulama. Takođe, vlažna hrana može biti dobra opcija za starije mačke koje imaju poteškoća sa žvakanjem ili gutanjem suve hrane.

Međutim, vlažna hrana može biti malo skuplja od suve hrane, a takođe može brže da se pokvari. Važno je da ne hranite vašu mačku samo vlažnom hranom, već da im pružite i suvu hranu, kao i dovoljno vode za piće.

U zaključku, vlažna hrana za mačke može biti odlična opcija za pružanje vašim mačkama uravnotežene ishrane i hidracije. Važno je izabrati pravu vrstu hrane za vašeg ljubimca i ne zaboraviti da mu pružite i suvu hranu i dovoljno vode za piće.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora vlažne hrane za Vaše mačke.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!