Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Ishrana pasa

Hrana za pse je veoma važna za zdravlje i dobrobit vašeg ljubimca. Pravilna ishrana može da poboljša imunološki sistem psa, da mu da više energije i da mu pomogne da održi zdravu telesnu težinu. Međutim, postoje mnoge vrste hrane za pse na tržištu i nije uvek lako odabrati pravu za vašeg psa. U ovom članku ćemo razmotriti nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom izbora hrane za vašeg psa.

Prvo što treba razmotriti prilikom izbora hrane za psa jeste starost psa. Štenci i odrasli psi imaju različite nutritivne potrebe, pa je važno odabrati hranu koja odgovara njihovoj starosnoj grupi. Štenci imaju veće nutritivne potrebe za proteine, masti i druga hranljiva jedinjenja kako bi podržali rast i razvoj, dok odrasli psi imaju niže nutritivne potrebe i često im je potrebna hrana sa manje kalorija.

Drugi faktor koji treba uzeti u obzir jeste veličina psa. Mali psi imaju manje stomake i brže metabolizam, pa im je potrebna hrana sa više kalorija po jedinici težine. Veliki psi, s druge strane, imaju veće telo i sporiji metabolizam, pa im je potrebna hrana sa manje kalorija po jedinici težine.

Takođe je važno obratiti pažnju na sastojke hrane za psa. Kvalitetna hrana za pse treba da sadrži proteine, masti, ugljene hidrate, vitamine i minerale. Proteini su važni za rast mišića i održavanje zdrave kože i dlake, dok masti pružaju energiju i pomažu u apsorpciji vitamina. Ugljeni hidrati su izvor energije, dok vitamini i minerali pomažu u održavanju zdravlja i imunološkog sistema.

Kada birate hranu za svog psa, obratite pažnju na sastojke na etiketi hrane. Izaberite hranu sa visokim sadržajem proteina, kao što su piletina, riba, govedina ili jagnjetina, i izbegavajte hranu sa previše natrijuma, konzervansa i veštačkih boja i aroma. Neki od popularnih izbora hrane za pse su granule i vlažna hrana u kesicama i konzervama.

U zaključku, izbor hrane za pse može biti zbunjujući, ali uzimajući u obzir starost, veličinu i sastojke hrane, možete odabrati hranu koja će podržati zdravlje vašeg ljubimca. Važno je da pratite uputstva na etiketi hrane i da redovno vodite psa kod veterinara kako biste bili sigurni da je vaš pas u optimalnom zdravstvenom stanju.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora hrane za vašeg psa. 

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!