Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Dopunska Ishrana za Štence i Mačiće

Ishrana je važan faktor za održavanje zdravlja i sreće naših kućnih ljubimaca. Kada govorimo o mačkama i psima, majčino mleko igra ključnu ulogu u njihovom razvoju, ali postoje situacije kada nije moguće obezbediti dovoljno majčinog mleka za štence i mačiće. U ovakvim slučajevima, zamenjivači mleka su neophodni kako bi se obezbedila adekvatna ishrana kućnih ljubimaca.
 

Kada biramo zamenjivače mleka za štence i mačiće, važno je obratiti pažnju na sastav i količinu hranljivih materija. Zamenjivači mleka za štence treba da sadrže visok nivo proteina, masti i ugljenih hidrata, kao i vitamina i minerala koji su neophodni za rast i razvoj. S druge strane, zamenjivači mleka za mačiće treba da sadrže visok nivo proteina i masti, kao i taurin, aminokiselinu koja je ključna za zdravlje srca i očiju mačaka.

Kada se zamenjivač majčinog mleka odabere, važno je pratiti uputstva za pripremu i hranjenje. Treba imati na umu da se ishrana štenaca i mačića razlikuje u odnosu na odrasle pse i mačke. Na primer, štenci i mačići treba da se hrane manjim obrocima, ali češće tokom dana, dok odrasle životinje mogu da se hrane jednom ili dva puta dnevno.

Kada je reč o ishrani odraslih pasa i mačaka, važno je obezbediti im uravnoteženu ishranu koja sadrži sve potrebne hranljive materije. Kvalitetna hrana za pse i mačke treba da sadrži proteine, masti, ugljene hidrate, vlakna, vitamine i minerale. Obratite pažnju na sastojke hrane koju birate – izbegavajte one koje sadrže velike količine aditiva i šećera.

Kada birate hranu za svog psa ili mačku, obratite pažnju na njihove individualne potrebe i preferencije. Starije životinje i one koje imaju zdravstvene probleme mogu zahtevati posebnu ishranu, pa se obratite veterinaru za savet. Takođe, treba uzeti u obzir i veličinu i rasu životinje – veće rase pasa, na primer, mogu zahtevati hranu koja je prilagođena njihovoj veličini.

U zaključku, ishrana je važan faktor u održavanju zdravlja i sreće vaših kućnih ljubimaca. Kada se koristi zamenjivač majčinog mleka, obratite pažnju na sastav i pratite uputstva za pripremu i hranjenje.

I nezaboravite na mlade mame. Izaberite im kvalitetnu hranu koja sadrži sve potrebne hranljive materije, i obratite pažnju na individualne potrebe vašeg ljubimca.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora dopunske ishrane za Vaše štence i mačiće.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!