Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Higijena ljubimaca

Higijena pasa i mačaka je izuzetno važna kako bi se održalo zdravlje životinja, ali i ljudi sa kojima žive. Postoji nekoliko ključnih faktora koje treba imati na umu kada je u pitanju održavanje higijene kod kućnih ljubimaca.

Prva stvar koju treba uraditi je redovno čišćenje i održavanje prostora u kojem kućni ljubimac boravi. To uključuje čišćenje kaveza, prostirki, posteljina. ćebadi i igračaka koje Vaš kućni ljubimac koristi. Ovo bi trebalo raditi najmanje jednom nedeljno, a ako je kućni ljubimac sklon prljanju, ili ako dosta vremena provodi van kuće, možda će biti potrebno čistiti prostor češće.

Drugi važan faktor je održavanje higijene kod samog kućnog ljubimca. Ovo uključuje češljanje i pranje kućnog ljubimca, kao i redovno čišćenje ušiju i očiju. Kod pasa i mačaka, četkanje zuba takođe je važno kako bi se smanjio rizik od karijesa i drugih problema sa zubima.

Treći faktor je sprečavanje infekcija i bolesti kod kućnih ljubimaca. To se može postići redovnim davanjem vakcina i antiparazitskih sredstava, kao i redovnim pregledima kod veterinara. Takođe je važno paziti na znakove bolesti i odmah reagovati ukoliko primetite da se vaš kućni ljubimac ne ponaša uobičajeno.

Ukoliko se pravilno brinete o higijeni vašeg kućnog ljubimca, ne samo da ćete pomoći u očuvanju njihovog zdravlja, već ćete i stvoriti prijatnije okruženje za vas i vašu porodicu. Stoga, ne zaboravite na redovno čišćenje prostora, održavanje higijene kod samog kućnog ljubimca i sprečavanje infekcija i bolesti.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora higijenskih proizvoda za Vaše kućne ljubimce

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!