PAWZ ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Hrana bez Žitarica?

Hrana bez žitarica postaje sve popularnija među vlasnicima kućnih ljubimaca, posebno među onima koji su zabrinuti za zdravlje svog psa ili mačke. Hrana bez žitarica se sve češće preporučuje kao zdravija alternativa hrani koja sadrži žitarice, jer žitarice mogu biti teško svarljive za kućne ljubimce. Osim toga, neki psi i mačke mogu biti alergični na žitarice, što može izazvati različite zdravstvene probleme poput svraba, iritacije kože, i problema sa probavom.

Ova hrana ima dosta povrća

Hrana bez žitarica za pse i mačke se proizvodi od drugih izvora ugljenih hidrata, kao što su grašak, pasulj, krompir, slatki krompir ili tikvice. Proteini se dobijaju iz različitih izvora mesa, poput piletine, ćuretine, govedine, lososa ili pastrmke. Uz to, hrana bez žitarica može sadržavati i različite dodatke, uključujući voće i povrće, kao što su jabuke, borovnice, šargarepe i spanać.

Ova hrana nije uvek rešenje

Važno je napomenuti da hrana bez žitarica nije nužno bolja za svakog psa ili mačku. Neki kućni ljubimci se dobro reaguju na žitaricame u ishrani, dok drugi imaju koristi od hrane bez žitarica. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice oko ishrane vašeg ljubimca, najbolje je da se obratite veterinaru koji će vam dati savete o najboljoj ishrani za vašeg psa ili mačku.

Kvalitet i brend su jako bitni

Uz to, važno je da birate kvalitetnu hranu bez žitarica, jer neke proizvode mogu biti manje hranljive od drugih. Takođe, važno je da pratite uputstva na pakovanju hrane i da ne hranite svog ljubimca prekomerno, jer to može dovesti do povećane težine i drugih zdravstvenih problema.

Ukratko, hrana bez žitarica može biti zdravija alternativa hrani sa žitaricama za neke pse i mačke, ali važno je da se konsultujete sa veterinarom i birate kvalitetne proizvode kako bi vaš ljubimac dobio potrebne hranljive sastojke i ostao zdrav.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora hrane bez žitarica za Vaše pse i mačke.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na email listu za sveže savete, i za kupon od 5% popusta na sledeću kupovinu.

Ponuda važi samo za email adrese koje nisu već u bazi prijavljenih.