Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Ishrana Mačića

 Ishrana mačića je veoma važna za njihov zdrav razvoj. Ukoliko vaša mada mačka jede granule, važno je da izaberete kvalitetnu hranu koja će mu pružiti sve potrebne hranljive sastojke.
 

Prilikom biranja granula za vaše mačiće, obratite pažnju na sastav hrane. Trebalo bi izbegavati hranu koja sadrži previše ugljenih hidrata i malo proteina, jer mačići trebaju mnogo proteina za rast i razvoj mišića. Takođe, pazite da hrana ne sadrži previše soli, jer to može dovesti do problema sa bubrezima.

Važno je hraniti mačiće granulama koje su specijalno formulisane za njih, jer imaju drugačije nutritivne potrebe od odraslih mačaka. Granule za mačiće trebaju sadržavati puno proteina, masti, vitamina i minerala koji su ključni za zdrav razvoj. Takođe, granule treba da budu lako svarljive i da sadrže vlakna koja će pomoći u održavanju zdrave probave.

Kada hranite mačiće granulama, važno je da pratite uputstva na pakovanju. Preporučene količine hrane zavise od starosti, težine i aktivnosti mačića. Ukoliko niste sigurni koliko hrane treba da date svom mačiću, posavetujte se sa veterinarom.

Kao dodatak granulama, možete davati mačićima i mokru hranu, poput konzervi i kesica. Mokra hrana može pomoći u hidraciji mačića, jer sadrži više vode od granula. Takođe, mokra hrana može dati dodatne hranljive sastojke koji nedostaju u granulama.

Ukratko, izbor kvalitetnih granula za mačiće je veoma važan za njihov zdrav razvoj. Obratite pažnju na sastav hrane i birajte granule koje su specijalno formulisane za mačiće. Pratite uputstva na pakovanju i posavetujte se sa veterinarom ukoliko niste sigurni koliko hrane treba dati vašem mačiću.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora hrane za Vaše mačiće.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!