PAWZ ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Ishrana Probirljivih Pasa i Mačaka

Probavni problemi kod pasa i mačaka mogu biti vrlo frustrirajući i izazvati anksioznost kod vlasnika. Ishrana je ključni faktor za održavanje zdravlja probavnog sistema kod vašeg ljubimca. U ovom tekstu ćemo razgovarati o ishrani probirljivih pasa i mačaka i kako im možete obezbediti najbolju ishranu.

Proteini i masti

Prvo, važno je da izaberete hranu koja sadrži visok procenat proteina i vlakana, a niski procenat masti. Ovo je zato što proteini i vlakna pomažu u regulisanju probavnog trakta, dok masti mogu usporiti proces varenja hrane. Takođe, važno je izbegavati hranu koja sadrži veštačke sastojke ili konzervanse, jer ovi sastojci mogu izazvati iritaciju probavnog sistema.

Drugim rečima, kvalitetna hrana za probavljive pse i mačke treba da bude laka za varenje, sa visokim udelom proteina i vlakana, a niskim udelom masti. Osim toga, preporučuje se da izbegavate hranu koja sadrži konzervanse ili druge veštačke sastojke.

Nemojte preterivati sa količinom

Pored ishrane, važno je voditi računa i o količini hrane koju vaš ljubimac konzumira. Preterana količina hrane može dovesti do prejedanja, što može izazvati probleme sa varenjem. Zato je važno pratiti količinu hrane koju dajete svom ljubimcu i prilagoditi je u skladu sa njegovim potrebama. Takođe, preporučuje se da hranu dajete u manjim porcijama, ali češće, kako bi se smanjila mogućnost prejedanja.

Ovo je obavezno…

U slučaju da vaš ljubimac već ima problema sa probavom, preporučujemo da se obratite veterinaru za savet. Oni će vam pomoći da izaberete hranu i prilagodite ishranu vašeg ljubimca u skladu sa njegovim potrebama. Takođe, mogu vam preporučiti dodatke ishrani koji mogu pomoći u regulisanju probavnog trakta.

U zaključku, ishrana je ključni faktor za održavanje zdravlja probavnog sistema vašeg ljubimca. Izaberite hranu koja sadrži visok udelo proteina i vlakana, a niski udeo masti.

Pratite količinu hrane koju vaš ljubimac konzumira i prilagodite je u skladu sa njegovim potrebama. Ako vaš ljubimac već ima probleme sa probavom, obratite se veterinaru za savet. Vaš ljubimac će vam biti zahvalan na pravilnoj ishrani koja će mu pomoći da ostane zdrav i srećan.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora hrane za Vaše probirljive pse i mačke.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na email listu za sveže savete, i za kupon od 5% popusta na sledeću kupovinu.

Ponuda važi samo za email adrese koje nisu već u bazi prijavljenih.