Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Ishrana Psa sa Alergijama

Ishrana pasa sa alergijama može biti izazov. Alergije kod pasa mogu biti uzrokovane različitim faktorima, uključujući i ishranu. Ako vaš pas ima alergiju na određene sastojke hrane, važno je da ih izbegavate u ishrani vašeg ljubimca.
 

Jedna od najčešćih alergija kod pasa su alergije na proteine u hrani, kao što su piletina, govedina, jaja i svinjetina. Ako vaš pas ima alergiju na proteine u hrani, možda ćete morati da pređete na hranu koja sadrži drugačiju vrstu proteina, kao što su riba ili jagnjetina. Takođe, možete pokušati sa hranom koja sadrži hidrolizovane proteine ili biljne proteine.

Osim proteina, vaš pas može biti alergičan na druge sastojke hrane, kao što su žitarice, mlečni proizvodi, soja ili kukuruz. Ako sumnjate da vaš pas ima alergiju na određeni sastojak hrane, možete pokušati sa eliminacionom dijetom kako biste utvrdili koja hrana izaziva alergiju. Ova dijeta podrazumeva ishranu vašeg psa samo jednom vrstom hrane koju nikada ranije nije jeo. Nakon nekoliko nedelja, možete uvesti novi sastojak hrane i pratiti reakciju vašeg psa.

Pored izbegavanja sastojaka hrane na koje je vaš pas alergičan, možete pokušati sa hranom koja sadrži sastojke koji pomažu u ublažavanju simptoma alergije. Na primer, hrana bogata omega-3 masnim kiselinama može pomoći u smanjenju upale i svraba kod pasa sa alergijama. Takođe, hrana koja sadrži probiotike može pomoći u održavanju zdravog sistema za varenje i smanjenju rizika od razvoja alergija kod pasa.

Ukratko, ishrana pasa sa alergijama može biti izazovna, ali uz odgovarajuću pažnju i eliminisanje sastojaka hrane na koje je pas alergičan, možete pomoći svom ljubimcu da živi udobnije i bez simptoma alergija. Takođe, razmotrite dodavanje hrane koja sadrži omega-3 masne kiseline i probiotike kako biste podržali zdravlje vašeg psa. Naš savet je da se oko ishrane vašeg psa sa alergijama obavezno obratite veterinaru ili stručnjaku za ishranu pasa radi saveta i preporuka.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora hrane za Vaše pse sa alergijama.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!