Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Ishrana Starijih Pasa

Ishrana je veoma važna za zdravlje svakog psa, a posebno je bitna kada su u pitanju stariji psi. Zdrava ishrana starijih pasa može da produži njihov životni vek i poboljša kvalitet njihovog života. U ovom tekstu ćemo govoriti o tome šta stariji psi treba da jedu i kako da im pružite adekvatnu ishranu.

Kada pas stari, njegove nutritivne potrebe se menjaju. Stariji psi imaju manju potrebu za kalorijama, ali istovremeno treba da unose više proteina i vlakana. To znači da bi njihova ishrana trebalo da se sastoji od hrane koja će im pružiti dovoljno hranljivih materija, a da neće povećati njihovu težinu.

Jedna od najvažnijih stvari koje treba da imate na umu kada hranite starije pse je da bi njihova ishrana trebalo da bude uravnotežena. To znači da bi trebalo da im dajete hranu koja sadrži sve neophodne hranljive materije, uključujući proteine, ugljene hidrate, masti, vitamine i minerale.

Kada birate hranu za svog starijeg psa, trebalo bi da se fokusirate na kvalitet. Birajte hranu koja sadrži visok kvalitet proteina i koja ne sadrži puno masti i ugljenih hidrata. Takođe bi trebalo da izbegavate hranu koja sadrži veštačke boje, ukuse i konzervanse, jer to može da bude štetno po zdravlje vašeg psa.

Još jedna važna stvar koju treba da imate na umu kada hranite svog starijeg psa je da bi trebalo da se pridržavate rasporeda hranjenja. Pokušajte da hranite svog psa u isto vreme svaki dan, jer to može da mu pomogne da održi stabilan nivo šećera u krvi i da mu omogući da lakše varenje hrane.

Uz pravilnu ishranu, stariji psi takođe treba da imaju dovoljno vode. Stariji psi imaju veću sklonost ka dehidrataciji, pa bi trebalo da budete sigurni da uvek imaju dovoljno sveže vode na raspolaganju. Takođe bi trebalo da ih hranite manjim porcijama hrane, ali češće tokom dana kako bi se smanjila mogućnost pojave probavnih problema.

U zaključku, pravilna ishrana je ključna za zdravlje starijih pasa. Trebalo bi im davati pažljivo uravnoteženu hranu koja sadrži sve neophodne hranljive materije, birati hranu visokog kvaliteta i pridržavati se rasporeda hranjenja. Takođe bi trebalo da ih hranite manjim porcijama, ali češće, i da im uvek obezbedite dovoljno sveže vode.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora hrane za Vaše starije pse.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!