Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Ishrana Šteneta

Ishrana šteneta je ključni faktor u razvoju zdravog i snažnog psa. Jedna od najpopularnijih opcija za ishranu štenaca su granule. Granule za štence su posebno formulisane hrane za pse koja sadrži sve neophodne hranjive sastojke za rast i razvoj šteneta.

Kada birate granule za vaše štene, bitno je da obratite pažnju na sastojke. Važno je izabrati kvalitetne granule koje sadrže meso kao glavni sastojak. Štenci su mesožderi i neophodno im je da unose dovoljno proteina kroz ishranu. Takođe, birajte granule koje ne sadrže previše žitarica, jer to može dovesti do problema sa varenjem i alergijama.

Količina hrane koju treba dati štencu zavisi od njegove veličine, starosti i aktivnosti. Proizvođači granula obično na pakovanju daju preporučenu količinu hrane za svaku starosnu grupu štenaca. Međutim, bitno je da pratite i težinu vašeg šteneta i prilagođavate količinu hrane prema potrebi.

Pored granula, važno je da u ishranu vašeg šteneta uključite i druge namirnice. Nekoliko puta nedeljno, možete mu dati kuvanu piletinu, govedinu ili ribu, ali bez soli. Takođe, u ishranu možete uključiti i povrće poput šargarepe, brokolija ili spanaća. Ukoliko želite da štenetu date nešto slatko, možete mu dati voće poput banana ili jagoda.

U zaključku, granule su odlična opcija za ishranu šteneta jer su praktične i sadrže sve neophodne hranjive sastojke. Međutim, bitno je da obratite pažnju na sastojke i količinu hrane koju dajete svom štenetu. Važno je i da u ishranu uključite i druge namirnice kako biste osigurali da vaš štenac dobija sve što mu je potrebno za zdrav rast i razvoj.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora hrane za Vaše štene.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!