Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Ishrana Sterilisanih Ljubimaca

Sterilizacija je važan korak u brizi o kućnim ljubimcima, ali može dovesti do promene u njihovom metabolizmu i povećanju rizika od gojaznosti. Zato je važno da vlasnici sterilisanih pasa i mačaka obrate pažnju na njihovu ishranu.

Prvo i najvažnije pravilo je da se hrana prilagodi novoj situaciji. Sterilisani ljubimci imaju nižu potrebu za kalorijama, jer se brže goje, pa je važno da im se pruži hrana koja će zadovoljiti njihove nutritivne potrebe, ali neće doprineti prekomernoj težini.

Za sterilisane pse i mačke najbolje su hrane sa nižim nivoom masti i kalorija, a više vlakana i proteina. Vlakna su posebno važna, jer pomažu u održavanju zdrave probave i sprečavaju zatvor. Proteini su takođe važni, jer pomažu u održavanju mišićne mase, koja se može smanjiti nakon sterilizacije.

Važno je izbegavati hranu sa visokim nivoom ugljenih hidrata, jer ona može doprineti gojaznosti. Takođe, treba izbegavati slatkiše i ostale grickalice, jer mogu dovesti do prekomernog unosa kalorija.

Kada birate hranu za sterilisanog psa ili sterilisanu mačku, obratite pažnju na deklaraciju. Hrana bi trebalo da sadrži kvalitetne sastojke i biti bez aditiva i konzervansa. Takođe, obratite pažnju na količinu hrane. Manje porcije pomažu u održavanju zdrave težine.

Uz pravilnu ishranu, važno je da sterilisani psi i mačke dobijaju dovoljno vežbe. Redovna fizička aktivnost pomaže u održavanju zdrave težine i poboljšava opšte zdravlje.

Na kraju, treba napomenuti da se ishrana sterilisanih pasa i mačaka može razlikovati od životinje do životinje. Važno je da se posavetujete sa veterinarom i prilagodite ishranu vašeg ljubimca njegovim individualnim potrebama.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora hrane za Vaše sterilisane pse i mačke.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!