PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Prirodna borba protiv Buva i Krpelja

Buve i krpelji su zajednički neprijatelji mačaka i pasa, posebno tokom proleća i leta. Ovi paraziti mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme za kućne ljubimce, uključujući infekcije i prenos bolesti.

Srećom, postoje prirodni preparati koji mogu pomoći u borbi protiv ovih parazita. Mnogi od ovih prirodnih opcija su manje štetni za ljubimca i okolinu u odnosu na hemijske tretmane.

Nimovo ulje

Jedan od najpopularnijih prirodnih tretmana je nimovo ulje (neem). Ovo ulje se dobija od semenki biljke neem, koja se nalazi u Indiji. Ono ima prirodna insekticidna svojstva koja pomažu u ubijanju buva i krpelja. Ulje neema se može naneti na kožu ljubimca ili se koristiti u spreju za tretiranje okoline, kao što su kreveti i tepisi.

Dijatomejska zemlja

Još jedna popularna opcija je dijatomejska zemlja. Ova fina praškasta supstanca dobija se od fosilnih algi i može se koristiti kako bi se suzbili buve i krpelji. Dijatomejska zemlja deluje tako što oštećuje spoljnu stranu parazita, što dovodi do njihove smrti. Ova supstanca se može naneti na kožu ljubimca ili se koristiti za tretiranje okoline.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje takođe ima prirodna insekticidna svojstva koja pomažu u borbi protiv buva i krpelja. Ovo ulje se može naneti na kožu ljubimca ili koristiti u spreju za tretiranje okoline. Kokosovo ulje takođe ima prednost da je hidratantno i može pomoći u ublažavanju suve kože kod ljubimca.

Jabukovo sirće

Konačno, jabukovo sirće se takođe koristi kao prirodni tretman protiv buva i krpelja kod mačaka i pasa. Ovo sirće može biti korisno za tretiranje okoline, kao što su kreveti i tepisi, kao i za nanošenje na kožu ljubimca. Jabukovo sirće ima prirodna svojstva koja pomažu u ubijanju buva i krpelja, ali takođe ima i prednost da se može koristiti kao prirodni regenerator za dlaku ljubimca.

U zaključku, postoje mnogi prirodni preparati, i preparati napravljeni od biljaka za borbu protiv buva i krpelja kod mačaka i pasa. Obavezno se konsultujete sa veterinarom pre korišćenja bilo kog novog tretmana.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora biljnih preparata za borbu protiv buva i krpelja za Vaše pse i mačke. 

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na email listu za sveže savete, i za kupon od 5% popusta na sledeću kupovinu.

Ponuda važi samo za email adrese koje nisu već u bazi prijavljenih.