Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Joooj, opet na Kupanje!

Šamponi za pse i mačke su važni proizvodi za održavanje higijene kućnih ljubimaca. Oni pomažu u uklanjanju prljavštine, neugodnih mirisa, kao i u sprečavanju različitih kožnih infekcija. U nastavku ćemo razgovarati o različitim vrstama šampona za pse i mačke, kako ih koristiti i na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine.

Postoji veliki izbor šampona za pse i mačke, a različiti brendovi imaju različite formule koje su namenjene različitim tipovima kože i dlake. Na primer, postoje šamponi za pse i mačke sa maslinovim uljem, koji su idealni za suvu kožu i dlaku, kao i šamponi sa alojom, koji su dobri za umirivanje kože i smanjenje iritacije. Takođe postoje šamponi sa sastojcima kao što su kamilica i lavanda, koji su dobri za sprečavanje svraba i ublažavanje kožnih infekcija.

Prilikom kupovine šampona za pse i mačke, važno je obratiti pažnju na sastojke i formulu proizvoda. Šamponi sa previše hemijskih sastojaka mogu da izazovu iritaciju kože i da dovedu do alergijskih reakcija kod nekih životinja. Zato je najbolje izabrati šampone koji su napravljeni od prirodnih sastojaka i koji su bez hemikalija. Postoje i opcije suvih šampona u prahu i peni, i šampona u spreju, koji su specijalno namenjeni ljubimcima koji ne vole kupanje u vodi.

Kada koristite šampon za svog psa ili mačku, važno je da prvo temeljno isperete dlaku toplom vodom. Zatim nanesite šampon i nežno ga utrljajte u dlaku, izbegavajući kontakt sa očima i ušima. Ostavite šampon da deluje na dlaci nekoliko minuta, a zatim ga isperite toplom vodom. Nakon toga, nežno osušite životinju peškirom.

Ukoliko želite da izbegnete često pranje vašeg psa ili mačke, važno je da obratite pažnju na njihovu ishranu i da redovno četkate njihovu dlaku. Hrana koju vaš ljubimac jede igra veliku ulogu u zdravlju kože i dlake, dok redovno četkanje sprečava nakupljanje prljavštine i suvišne dlake, što može dovesti do kožnih infekcija.

U zaključku, šamponi za pse i mačke su važni proizvodi za održavanje higijene vaših kućnih ljubimaca. Važno je da izaberete šampon koji odgovara tipu kože i dlake vašeg ljubimca, kao i da obratite pažnju na sastojke koji se nalaze u proizvodu. Redovno pranje, zajedno sa zdravom ishranom i redovnim četkanjem, pomoći će u održavanju zdravlja kože i dlake vašeg psa ili mačke.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora najboljeg šampona za Vaše pse i mačke.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!