Vaša Korpa

PAWZ – ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Suplementi i Vitamini za Mačke

Suplementi i vitamini su važni za zdravlje mačaka, jer im pomažu da ostanu zdrave i snažne. Postoji mnogo različitih vrsta suplemenata i vitamina koje mačke mogu uzimati, a svaka vrsta može imati različite koristi za njihovo zdravlje.

Jedan od najvažnijih suplemenata za mačke je taurin. Taurin je esencijalna aminokiselina koja pomaže u održavanju zdravlja srca i očiju kod mačaka. Mačke ne mogu sintetisati taurin same, pa je važno da im ga pružimo putem hrane ili suplemenata. Taurin se nalazi u mnogim komercijalnim mačijim hranama, ali starije mačke ili mačke sa zdravstvenim problemima mogu zahtevati dodatne suplemente.

Drugi važan suplement za mačke je omega-3 masna kiselina. Omega-3 masne kiseline se nalaze u lososu, tuni, haringi, sardinama i drugim ribama. One su korisne za održavanje zdravlja kože i dlake kod mačaka, kao i za smanjenje upala i poboljšanje imunološkog sistema.

Vitamin E je takođe važan za zdravlje mačaka. Ovaj vitamin je antioksidant koji pomaže u sprečavanju oštećenja ćelija i tkiva, što može dovesti do različitih bolesti. Vitamin E se nalazi u mnogim vrstama hrane, uključujući žitarice, semenke, orašaste plodove i zeleno povrće. Međutim, mačke koje imaju problema sa varenjem ili su na dijeti mogu zahtevati dodatne suplemente.

Kada se radi o vitaminima, vitamin C i B kompleks su posebno važni za mačke. Vitamin C igra važnu ulogu u održavanju zdravog imunološkog sistema i pomaže u sprečavanju bolesti. B kompleks vitamini su važni za zdravlje nervnog sistema, kože, kose i noktiju. Oni se nalaze u mnogim vrstama hrane, uključujući meso, ribu, žitarice i mlečne proizvode.

Mačke koje imaju posebne zdravstvene probleme mogu zahtevati dodatne suplemente ili vitamine. Na primer, mačke sa artritisom mogu imati koristi od glukozamina i hondroitina, dok mačke sa dijabetesom mogu imati koristi od dodatnih vitamina i minerala.

Uzimanje suplemenata i vitamina može biti korisno za zdravlje mačaka, ali je važno da se konsultujete sa veterinarom pre nego što počnete da ih dajete svom ljubimcu. Veterinar će vam dati savete o kojim suplementima i vitaminima su najbolji za vašu mačku, kao i o pravilnoj dozi i načinu davanja. Takođe je važno da kupujete samo kvalitetne suplemente i vitamine od proverenih proizvođača.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora suplemenata i vitamina za Vaše mačke.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na Pawz.rs email listu za naše ekskluzivne popuste i savete za Vaše ljubimce

error: Kopiranje nije dozvoljeno!