PAWZ ŠAPICE PET SHOP

TEL: 062 850 4200

Uloga Poslastica na Vaše Ljubimce

Poslastice za pse i mačke su sjajan način da obradujete vašeg ljubimca i pojačate vezu između vas. Osim što su ukusne, ove poslastice mogu pomoći u treningu i učenju novih trikova, a takođe mogu pružiti i neke zdravstvene beneficije. U ovom tekstu ćemo se fokusirati na poslastice za pse i mačke, njihove različite vrste i koristi koje one pružaju.

Za Kuce

Kada govorimo o poslasticama za pse, postoje različite vrste koje možete ponuditi svom psu. Najčešće su to suve poslastice, ali postoje i one u obliku žvakaćih koštanih štapića, krekera i drugih oblika. Važno je da se posavetujete sa veterinarom o tome koje poslastice su najbolje za vašeg psa, s obzirom na njegovu veličinu, starost i zdravstveno stanje. Pored toga, treba obratiti pažnju na količinu poslastica koje dajete svom psu, kako ne bi došlo do prekomernog unosa kalorija.

Za Mace

Kada su u pitanju mačke, poslastice su takođe važne za njihovo zdravlje i sreću. Međutim, treba imati u vidu da mačke ne bi trebalo da konzumiraju iste poslastice kao psi, s obzirom na to da se njihove prehrambene potrebe razlikuju. Mačke su pre svega mesojedi, pa bi poslastice za mačke trebalo da budu bogate proteinima. Takođe, važno je da poslastice ne sadrže puno ugljenih hidrata i šećera, kako ne bi došlo do narušavanja ravnoteže u ishrani.

Birajte pažljivo

Kada birate poslastice za svog ljubimca, obratite pažnju na sastojke koje sadrže. Najbolje bi bilo da birate poslastice koje su napravljene od prirodnih sastojaka, bez dodataka veštačkih boja i konzervanasa. Takođe, obratite pažnju na to da li su poslastice pogodne za alergije vašeg ljubimca, i da li sadrže sastojke na koje je vaš ljubimac alergičan.

Dodatno, poslastice za pse i mačke mogu biti korisne i u treningu. Na primer, možete koristiti poslastice kao nagradu za dobro ponašanje, ili kao podsticaj za učenje novih trikova. Takođe, poslastice mogu biti korisne i u periodima kada se vaš ljubimac oseća tužno ili napeto, kako bi mu pružili dodatnu pažnju i podršku.

Ukratko, poslastice za pse i mačke mogu biti sjajan način da obradujete i nagradite svog ljubimca, ali je važno obratiti pažnju na kvalitet sastojaka, količinu koju dajete, kao i na to da li su pogodne za vašeg ljubimca. Posavetujte se sa veterinarom o najboljim vrstama poslastica za vašeg ljubimca, i uživajte u zajedničkim trenucima.

Pawz – Šapice Pet Shop tim je tu da vam pomogne oko izbora poslastica za Vaše pse i mačke.

Pawz.rs Newsletter

Prijavite se na email listu za sveže savete, i za kupon od 5% popusta na sledeću kupovinu.

Ponuda važi samo za email adrese koje nisu već u bazi prijavljenih.